Poşiştăul cu Şarpe

4/3107

Pestera este situata la o altitudine relativa aproximativa de 250m si la o distanta aeriana aproximativa de 700m fara de v. Peştera. Accesul in cavitate se face printr+un put de 6m care se largeste treptat debitand intr+o galerie puternic descendenta. Din aceasta galerie spre dreapta se deschide o sala de (3 x 4 x 1.5) urmata de un put impenetrabil de 5m adancime. Coborând pe panta inclinata de la intrare se ajunge intr+o diaclaya stamta care dupa -3m ne duce in tavanul unei sali  (3x2x4m) descendente, la captul careia pornesc doua galerii. Ceea din dreapta a fost parcursa pe o lungime de 20m inaintarea oprindu-se la un sifon. Pentru a intra in galeria din stanga a fost necesara o scurta dezobstructie care a permis accesul intr-un târâş de 2m lungime care duce intr-o galerie de 1.2m latime si 3m inaltime, lungă , care la momentul explorarii a fost plina de apă de 2m adancime + Inaintarea fiind imposibila din cauya peretilor plini cu argila care nu permiteau ramonajul.

Explorarile si cartatea au fost facute de Heidi Saarinen, Maarit Kamarainen, Farkas Attila, Victor Ursu si Tamas Bruncsak in 2003

Sursa:

  • Speomond 9-10 / 2004 - 2005 - Stiri Interne

Posistaul cu Sarpe

Unele secţiuni ale portalului au fost restricţionate utilizatorilor ne-înregistraţi. Pentru a vedea mai multe detalii despre această peşteră te rugăm să te înregistrezi AICI sau să îţi creezi un utilizator nou AICI.

Judeţul
Bihor
Localitate
Meziad
Masivul muntos
Munții Pădurea Craiului
Tipul rocii
Carbonatice
Lungime
50
Denivelare totală
15
Denivelare negativă
15
Pesteră disparută
Peşteră amenajată turistic
Contact

CS Cristal Oradea

Asociaţii contribuitoare
Vizitatori