Avenul Uteriş (Tăietura Tătarului)

4/3107

Avenul din Culmea Frumoasă

Cele trei intrări verticale formează un puț de -35m la baza căruia este o pantă de grohotiș ce se continuă cu o galerie strâmtă cu puțuri de adâncime mică. Printr-o deschidere în peretele puțului de la intrare, se continuă avenul cu o succesiune de puțuri, săli și galerii până la nivelul activ sau temporar activ. Acest nivel este caracterizat la cota medie de -140m de o galerie cvasiorizontală, cu depozite aluvionare și de argilă, străbătută de un curs de apă cu un debit mediu de 0,5l/s.

A.S. Exploratorii Reşiţa, iulie 1977

Sursa:

Harta Taietura Tatarului - Uteris - Clumea Frmuoasa

Unele secţiuni ale portalului au fost restricţionate utilizatorilor ne-înregistraţi. Pentru a vedea mai multe detalii despre această peşteră te rugăm să te înregistrezi AICI sau să îţi creezi un utilizator nou AICI.

Comments

Tot asa e tinut avenul asta cu 66m :)  ....  nu vrea nimeni sa spuna ca e -145 m denivelare si dezvoltare peste 1500m 

speleoteam timisoara lucreaza in aven si cred ca o recartare va fi publicata in curand. Cand avem datele vom actualiza si noi

Eu unul n-as vrea sa-l tin la 66m, dar asta avem din bibliografie - ca din auzite n-as pune pe site, ceea ce ne face diferiti de agregatoare. Cand mi se indica o sursa publicata cu noile date, fie si la Speomond - stiri interne, il pun. Sau nu a publicat nimeni, sau o fi publicat deja si nu stim noi, si asta se poate.

a fost postata si cartare noua pe site federatiei Romane de speologie cu ocazia congresului acum s-a sters cartarea la toate doar text este probabil s-a publicat harta cartare fara acord Speleoteam . eu am cartarea luata atunci cu ocazia congresului https://www.frspeo.ro/excursii-congres-2016/

am primit harta de la Speleoteam, se pare ca descoperirile au fost seminificative.

Nr. hidro
16
Judeţul
Caraş-Severin
Localitate
Anina
Masivul muntos
Munții Aninei
Tipul rocii
Carbonatice
Lungime
1556
Denivelare totală
145
Denivelare negativă
145
Altitudine
674
Peşteră amenajată turistic
Contact

AS Speleoteam Timisoara