Peştera Mare de la Şoronişte

4/3107

(Pestera din Domogled, Gaura Dracului, Pestera din Soroniste, P.Tataczi, Tatarczibarlang, Domogledibarlang, Mehadiaibarlang, Mehodiabarlang, Pestere Szorenyest, Tatarczihohle)

Domogled

alt. relativa 600 m

B-978g

Sursa:

  • Goran, C. (1982) - Catalogul sistematic al peșterilor din România 1981.
  • Giurgiu, I. (1977) - Peştera Mare de la Şoronişte - Bul. CSER Bucureşti, nr. 5, p. 108-110.

 

 

 

Schita geomorfologica si de amplasament din Pesteri din Romania editia 1976

 

Unele secţiuni ale portalului au fost restricţionate utilizatorilor ne-înregistraţi. Pentru a vedea mai multe detalii despre această peşteră te rugăm să te înregistrezi AICI sau să îţi creezi un utilizator nou AICI.

Comments

Intrebare: Daca se merge cu o coarda de 100m si se pune pe putul 1 de 31 va fi suficienta sa  ajunga sa fie amarata si ptr putul 3 si sa ajung pana in fundul lui?

luati legatura cu asociatia speo  Prusik  din Timisoara  ei au fost si au experienta la echiparea acestei cavitati.

Daca la Focul Viu ati fost  puteti afla cate ceva date   locatii  de pesteri uitate de care nu vorbeste nimeni si nu stie nimeni din zona de vest pe la noi ?   deocamdata daca aveti ceva info   bazin 2142/13  cavitate in zona Cheile Corcoaiei  (Valea Cernei)   si 2144/2   Cheile Bobotului    pesteri explorate  de Focul Viu   .

Octavian, eu nu stiu, cand am venit eu la 80 la FV terminasera Valea Cernei. Te rog scrie-i lui Kiss (Gheorghe Ponta), el s-ar putea sa stie: gponta@yahoo.com

multumesc , am sa incerc  . am gasit cateva buletine speo publicate de domnul Ponta din zona Valea Cernei -Jiul de Vest.

Draga Gigi, imi pui o intrebare…grea! Eu am fost o singura data in Soroniste, in ...1979 la Speo/Sportul de la Herculane !!! Deci aproape  4 decenii. Pestera a fost amenajata atunci,  cred, de catre Organizatori-Focul Viu! S-a coborat primul put pe scarite si rapel pe corzi. Pe puțul 3, au coborat doar erxersații. Parerea mea este ca o coarda de 100m iti ajunge lejer. Asta daca faci amarajul ptr. putul 1 cat mai aproape de abrupt. Intrarea in putul 3 dupa cum imi amintesc era ceva mai dificil! stramt si intortochiat!!!  Doar cu atat te pot ajuta! Succes la explorare! Cat priveste Av. din P. Gropii, la ora actuala este complect dezechipat(spituri sunt suficiente, ptr. placute cu surub M8). Daca vrei sa mai vezi cum ma mai antrenez uitate pe YouToube : https://www.youtube.com/user/guentik  sau Facebook : Gheorg Bankar.

Bafta pe mai departe la explorari! KG

Nr. hidro
6
Judeţul
Mehedinţi
Localitate
Băile Herculane / Pecinișca
Masivul muntos
Munții Mehedinți
Tipul rocii
Carbonatice
Lungime
153
Denivelare totală
96
Denivelare negativă
86
Altitudine
682
Pesteră disparută
Peşteră amenajată turistic
Importanţă ştiinţifică
Sit arheologic
Ataşamente (Publice)
Vizitatori