Continuarea explorărilor în Valea Rea

Data

Au fost continuate acțiunile de explorare în Peștera din Valea Rea prin organizarea a 4 acțiuni care au vizat în special obiective din prima treime a cavității.

Cea mai importantă realizare este descoperirea, în urma mai multor escalade artificiale, a continuării nivelului 3 în zona Sălii Giganților. Porțiunea nou descoperită este un labirint complex, parcurs de mai multe cursuri active, care a fost cartat pe o lungime de 1 km. Continuarea înaintării presupune noi escalade.

Au continuat dezobstrucțiile la punctul de lucru ”Armata Populară Chineză”, evacuându-se peste 1,5 mc de bolovani, insuficienți pentru a se putea pătrunde în sala care se întrevede. Pentru moment lucrul a fost întrerupt datorită periculozității pasajului. Se preconizează consolidarea unor bolovani cu spumă poliuretanică.

Lucrările de cartografie geologică au fost finalizate pentru sectorul cuprins între intrare şi ”Grădinile Japoneze” inclusiv. A fost conturat un sistem complex de paleocarsturi hidrotermale.

La acțiuni au participat: J. Zih, Katalin Perenyi, Sz. Szucs, C. Pop, R. Pop, P. Damm, I. Dezso, L. Pusztai şi T. Biro (,,Z" Oradea) şi mai multe persoane de la diferite cluburi din Ungaria.

Asociatii paticipante
Sursa stire

Speomond Nr. 4 / 1999, Știri Interne, p. 35

Pesteri referentiate